Cruiser på egenproducerad ström

Musikern Terje Norum driver sina elbilar på egenproducerad solel från sina solpaneler.
terje framför bilar och hus

En god kombination

Det är rätt vanligt att solcellsägare antingen har eller införskaffar elbil, det är nämligen en oslagbar kombination. Solcellerna producerar grön miljövänlig energi som bilen drivs på vilket kan göra dig helt självförsörjande.
I Europa är det vanligast att först investera i solceller och sedan införskaffa sig en elbil efteråt. Men i Norge är det tvärtom. Norrmännen kör elbil men är sena med att skaffa egenproducerad ström för att försörja den med.


Terje är en av dem.
– Elbilen kom först, vi kör en Tesla och en Nissan Leaf.
Terje berättar att han alltid varit intresserad av nya former av teknik och att han var väldigt snabb till att byta till laddningsbara bilar. När han dessutom också fick sina solceller installerade av Otovo så kunde han äntligen testa hur det var och cruisa runt i hans bilar utan dåligt samvete.
– Kombinationen av elbilar och solceller är väldigt tuff, Det är lite coolt att säga att man kör på egenproducerad miljövänlig el, säger Terje med ett stort leende.

bil som kör på skogsväg
två personer framför strand med amerikanska flaggor

Inspirerad av USA

Terje har varit intresserad av ny teknik och förnybara energikällor så länge han kan komma ihåg, och har i synnerhet följt den amerikanska utvecklingen inom solenergi.
– Jag har haft en bra koll på Solar City i USA. När Otovo lanserade deras modell så tyckte jag att de liknade dem och deras plattform! Jag blev väldigt intresserad och bestämde mig för att ta kontakt med Otovo strax efteråt.
Terje blev därför snabbt en kund hos Otovo och fick solceller installerade på både hans eget hus, och huset han för närvarande lånar ut.
– Jag ville stödja Otovo och hållbar förnybar energi som konsument. Det är spännande att bidra till att skapa en miljövänligare värld.
Terjes hus producerar 3 respektive 4 kWh, och de producerar nog med ström för att Terje ska kunna ladda sina bilar nätt och jämnt.
– Det är ett mycket utarbetat system, säger han.
Han berättar även att hans anläggningar tillsammans producerar mer kraft än vad de kan spendera på körningen, och då är det fint med att ha Otovo som elbolag som i sin tur köper hans elöverskott som han inte använder.

En investering i fremtiden

Terje är väldigt säker på att solenergi är framtidens energikälla.
– Hur vi använder energi idag är baserat på gammal teknologi och infrastruktur. Vi har mer än tillräckligt med energi att ta hand om, det handlar bara om ett tekniskt skifte.
Han tror och hoppas att det kommer vara en självklarhet att köra elbilar laddade med egenproducerad energi.
– Det som är så extra bra med solceller är att du inte lägger beslag på någon annan areal än din egen, man utnyttjar bara det som redan existerar.
person framför solnedgång
Solceller är en investering för både din plånbok och miljön, beställer du idag så får du din anläggning installerad inom 4-8 veckor!
Gör vår enkla solcellskalkyl på 2 minuter och skriv in adress i adressfältet nedan för se hur mycket pengar du kan spara med solceller på taket! 🌞

Så här fungerar det

 • Hus med platsnål

  Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen av solceller kostar och vad du kan spara.
 • Beställ och anpassa online

  Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.
 • Solpaneler är installerade på ditt hus

  Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.
 • Få den bästa garantin med Otovo

  Fossilfri el i 25 år

  Solcellerna beräknas att producerar el i 25 år, men troligtvis även längre än så. Producerar solcellerna mer el än vad du gör av med skickas överskottet ut på elnätet, vilket du får betalt för.