Enorm potential för solenergi i Sverige

Att vi inte skulle ha tillräckligt med sol i norden för att solpaneler skulle vara lönsamt är en av de största myterna kring egenproducerad solel.
blått hus med rött tak som har solcellsinstallation

Solpaneler är både lönsamt för miljön och sparsamt för plånboken

Solceller är den första tekniken som på allvar gjort det möjligt för en privatperson att på ett lönsamt sätt producera sin egen el. Detta gäller även i Sverige trots de få soltimmarna vi har under vinterhalvåret.
Verkningsgraden av en solpanel ökar faktiskt i kallare temperaturer, vilket gör att panelerna stormtrivs i vårt skandinaviska klimat. Om vi går en vit vinter till mötes så kan även panelerna dra nytta av den reflektion som skapas från snön.
Klimatkrisen är just nu ett av de mest akuta problem vi har i världen och solelen har en väldigt stor betydelse att ersätta fossila bränslen. Det gäller att alla hjälps åt och som Greta Thunberg sa i sitt tal under United Nations Climate Change Conference “Många personer säger att Sverige bara är ett litet land och det inte spelar någon roll vad vi gör. Men jag har lärt mig att man aldrig är för liten för att göra skillnad”.
Därför är solpaneler något du ska investera i, det är både lönsamt för miljön och sparsamt för plånboken.

Med dagens elpriser lönar det sig att hyra solceller.

Vi erbjuder alla soldyrkare leasing av solceller och på så sätt göra det möjligt för alla som äger ett tak att "hyra en del av solen" till en låg och fördelaktig månadskostnad istället för att behöva köpa solcellsanläggningen.
Otovo vill att så många som möjligt i Sverige ska ha möjlighet att producera sin egen solel och därför erbjuder vi marknadens lägsta pris - hittar du en billigare offert så matchar Otovo det priset genom deras prisgaranti. Genom att använda sig av lokala installatörer minskas tex resekostnader och vi ger dig som som kund ett konkurrenskraftigt pris.
En av de största fördelarna med solpaneler är lägre energikostnader från dag ett. I Sverige är återbetalningstiden i snitt på en solcellsanläggning mellan 13-14 år. Större system har i regel kortare återbetalningstid, och mindre system lite längre. Eftersom livslängden på en panel är ca 30 år är det en riskfri, säker investering som framförallt är bra för miljön, vilket är skönt för samvetet!

närbild över solpaneler på tak

Bli en del av den globala solrevolutionen du också!

Väljer du att installera solpaneler via oss på Otovo så sköter vi allt från början till slut så att man som kund enkelt kan bli en mikroproducent. Installationen utförs av Otovo-certifierade installatörer och när allt är på plats så sköter sig panelerna själva, inget underhåll krävs. Det har med andra ord aldrig varit lättare att producera sin egen el.
Solen är en av de bästa energikällorna vi har på vår jord, det är en oändlig resurs som vi alla kan ta del av.

tre personer med solceller på hustak

Nordens ledande leverantör av solceller

Vi är en global spelare i solcellsmarknaden och är idag verksamma i Sverige, Norge, Spanien, Frankrike, Polen, Italien och Brasilien. Vi har levererat över 4000 solcellsanläggningar till privatpersoner i Sverige och Norge vilket gör Otovo till en av Nordens ledande leverantörer av solceller för villor och radhus. Självklart håller alla solpaneler och material högsta kvalité och kommer från ledande producenter.

Så här fungerar det

  • Hus med platsnål

    Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

    Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen av solceller kostar och vad du kan spara.
  •  Beställ och anpassa online

    Anpassning och erbjudande

    Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.
  • Solpaneler är installerade på ditt hus

    Leverans och inkoppling

    Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.
  • Få den bästa garantin med Otovo

    Fossilfri el i 25 år

    Solcellerna beräknas att producera el i 25 år, men troligtvis även längre än så. Producerar solcellerna mer el än vad du gör av med skickas överskottet ut på elnätet, vilket du får betalt för.