Ta två steg mot ett grönare liv.

Bli Otovo El-kund för 49 kronor/månad

 1. Fyll i dina uppgifter
 2. Få grön närproducerad el från Otovo

Vanliga frågor

  För dig som inte producerar el:

  Otovo-El är något för alla. Både för den som själv producerar el och den som inte gör det.

 • Vad är egentligen Otovo-El?

  Otovo är ett företag som jobbar med solel. Vi säljer, finansierar och monterar solcellsanläggningar på tak i Norge och Sverige. En naturlig del av vårt arbete är överskottsel. Frågan är: Vad händer med den el som man själv inte använder?

  Otovo hjälper till med att sälja överskottsel till grannarna från den som producerar egen el. Vi köper också el från ett kraftverk i närheten för att täcka det solelen inte klarar.

 • Riskerar jag att få strömavbrott och opålitlig elförsörjning med Otovo-El?

  Nej. Olika företag har olika ansvarsområden på elmarknaden. Det är ditt lokala nätbolag som ska se till att strömmen inte går när du står och lagar julmat. Om du upplever problem med elförsörjningen, ska du alltså kontakta nätbolaget.

  I det här sammanhanget är Otovo en elleverantör, som ansvarar för att köpa in stora mängder el från de som producerar den (solel och 100 procent förnybar energi i vårt fall) och skicka faktura till dig som är slutkund.

 • Garanterar ni att jag får 100 procent förnybar energi med Otovo-El?

  Ja. Vi jobbar med att ge alla garanti - ett löfte om att elen du använder är köpt från ett kraftverk nära dig. Det gör vi med hjälp av ursprungsgarantier, som är en sorts märkningssystem för el. Om vi inte kan ge dig garantin, får du ändå en ursprungsgaranti om att elen du köper är 100 procent förnybar.

 • Måste man ha en digital elmätare (AMS-mätare) för Otovo-El?

  Nej, det behöver du inte. Du kan köpa el genom Otovo-El utan att ha en AMS-mätare. Om du däremot ska sälja överskottsel tillbaka till nätet, är det krav på att ha en digital elmätare.