Vi gör solel enkelt

Vi specialiserar oss på skräddarsydda lösningar som hjälper dig att producera och använda el smartare. Lägg in din adress och se hur mycket du kan spara.

Bild av en maskin som räknar ut solförhållandena för ett hus.

En helhetslösning

Vi bedömer hur bra solinstrålning ditt tak har och räknar ut hur många paneler du behöver. Sedan installerar vi solcellsanläggningen och när din anläggning producerar ett överskott hjälper vi dig att sälja det.

Bild av hårt väder med moln, blixtar, snö och vind.

Solpanelerna tål 30 svenska vintrar

Våra solpaneler är utformade för att tåla både kyla, värme och väderväxlingar. De är helt enkelt utmärkt anpassade till det svenska vädret. Och solen räcker till i Sverige. Vi har lika många soltimmar som Centraleuropa.

Kapa elräkningen och spara på miljön

Solceller gör det enkelt att vara både ekonomisk och miljövänlig. Kika på vår film som förklarar varför solel är lönsamt, för oss och för framtida generationer.

Hur mycket energi motsvarar10paneler?

En anläggning med 10 paneler kommer under sin livstid att producera omkring 78,000 kWh med energi. Det motsvarar:

90
middagar i veckan
22
tvättimmar på 40 grader i veckan
4,466
kronor värt i el per år. källa: SCB

Enkelt och tryggt

Vi hjälper dig att planera, finansiera och installera solcellerna på taket – hela vägen från start till mål.

 1. Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen kostar och vad du kan spara.

 2. Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.

 3. Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.

 4. Billig och ren ström till 2044!

  Du producerar ren och billig ström i minst 25 år. Du får betalt för den elen du inte använder själv. Välkommen till framtiden!

FAQ

Vanliga frågor

Vilken sorts solpaneler använder Otovo?

Våra solceller är kvalitetsprodukter från producenter med goda garantiordningar. Solpanelerna har de dokumenterat bästa produktionsprocesserna och tillverkas med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi använder solceller från bland andra IBC, Jinko och Trina Solar.

Hur snabbt kan solcellerna vara på plats?

Solcellerna brukar vara på plats inom 4–8 veckor. Så här går det till: (1) Vi bestämmer tid för monteringen med dig. (2) Våra tekniker monterar panelerna under 1–2 dagar. Hur lång tid det tar beror på hur stort taket är, vilka säkerhetsanordningar som behövs och vilken sorts taktäckning du har. (3) En elektriker kopplar in anläggningen till husets elcentral och startar anläggningen. (4) Ditt nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar elen som du ska ha betalt för.

Vad händer med solcellspanelerna när det snöar?

Snön glider lättare av solcellerna än på ett vanligt tak, eftersom ovansidan är av glas. Snön smälter också fortare tack vare solcellernas mörka färg. Vi har koll på snöbelastningen för ditt område och bygger solceller som tål svenskt väder. Därför behöver du inte skotta bort snön.

Solceller blir bättre för varje år. Borde jag vänta?

Solcellstekniken förbättras hela tiden, samtidigt som den är både stabil och hållbar. En tumregel är att den blir en procent bättre per år. Därför lönar det sig att köpa nu och planera för att ha solcellerna länge. En av de stora fördelarna med solcellspaneler är att det är en stabil och varaktig teknik. Effektgarantin från fabriken är på 25 år eller mer. En anläggning kan ofta producera el efter 30–40 år. Det betyder att när det är dags att byta ut anläggningen, kan du se fram emot en ännu högre elproduktion.

Är det lönsamt med solpaneler?

Solelen har ett fast, lågt pris som inte varierar under årets gång. När solcellerna producerar mycket el på sommaren sparar du pengar. Sparslantarna får du ut på vintern när solcellerna inte producerar lika mycket.

Solcellerna kommer producera el under flera decennier. Under tiden går elpriset upp, både på grund av inflation, större avgifter, investeringar i elnätet och mer elhandel med andra länder. Solelen blir därför allt mer lönsam jämfört med den el du kan köpa från det vanliga elnätet.

Hur fungerar sollånet?

Vi kommer överens om hur din solcellsanläggning ska vara. Du bestämmer om du vill betala allt vid installationen eller om du vill ha ett sollån genom vår samarbetspartner Santander. Santanders lån börjar med en ränta på 3,95%.