Erfarenheter från ett liv med solceller

Petter Schaug-Pettersen och Emelie Spjuth är några av våra kunder som valt att införskaffa solceller till deras hem.

monterade solpaneler
hustak med solpaneler


Medans Petter har elöverskottsdrömmar, så visar Emelie hur man kombinerar hållbarhet och glamour.

Det finns många anledningar att byta ifrån traditionell kraft till solenergi, oavsett om du är intresserad av miljö, design eller ny teknik.

Ett färdigt miljöhus

Förra året flyttade designern Emelie Spjuth och familjen in i sitt nya hem i Asker. Huset har varit miljövänligt. Väggarna är isolerade med miljövänlig cellulosa och alla golv är gjort av massivt trä. Huset har mekanisk ventilation för att säkerställa luftflödet och förhindra fukt. Färgpigment från linolja och färg används helt utan några giftiga ämnen.

Huset försörjs med energi från solceller och överskottsflödet säljs ut till Otovos närliggande kraftöverkommelse.

- Jag undersökte möjligheten att få solceller på taket innan jag flyttade in. Det var ett absolut krav, säger Emelie.

Emelie har varit engagerad inom hållbara energikällor och miljö så länge hon kan minnas, hon växte själv upp med grön energi i sitt hem.

- Min mamma har alltid varit upptagen med hållbarhet, och så småningom fick vi solpaneler på taket. Så jag bestämde mig tidigt att så skulle det vara hemma hos mig också. säger hon

Emelie säger att Otovo var en så kallad favorit bland solcellsleverantörerna på marknaden.

- Otovo är ett bra namn, du kommer ihåg det. Processen på hemsidan är så himla enkel; Du skriver in din adress, och får direkt feedback om ditt tak lönar sig för solceller eller inte. Otovo skapar ett stort förtroende hos kunderna och de har inget intresse av att pressa dig på pengar. "They empower me!" säger hon och ler.

Otovo har installerat 20 solpaneler på Emelies tak, som i genomsnitt producerar 5,5 kWh i månaden.

Kombinerar miljö och glamour

Men miljön är inte allt. En hållbar bostad behöver inte vara på bekostnad av estetik, säger Emelie.

- Vi behöver alla lite glamour och magi i livet. Vissa folk tror att ett praktiskt miljövänligt hus erbjuder så måste det vara fult, men så behöver det inte vara. Vi har fokuserat på en kombination av hållbarhet och design, säger hon.

Emelie är angelägen om att förmedla fördelarna med ett hållbart hem till vänner och bekanta. Hon säger att fler människor har blivit inspirerade till att införskaffa solceller.

- Solceller är rätt trendigt att ha nu. Det ger oss lite extra "street cred", säger hon och ler.
emelie
person framför låg sol

Utmärkt bland leverantörerna

För tre år sedan beslutade Petter sig för att införskaffa solceller för att kunna producera sin egen energi på taket, Han har inte ångrat sig en dag efter det.

- Jag har alltid varit intresserad av teknik. Inte minst var jag nyfiken på att se det ekonomiska resultatet av det, säger Petter.

Vid den tiden fanns det inte så många erbjudanden att välja mellan, men Otovo utmärkte sig bland leverantörerna.

- Otovo verkade som en seriös aktör med bra produkter till gynnsamma priser. Otovo arrangerade inte minst allt innan, under och efter installationen. Jag behövde knappt lyfta ett finger och vips så var min anläggning igång på taket!

Särskilt en sak är viktigt för Petter att betona:

- Det gick smärtfritt från dag ett, säger han och ler.

Självgående strömförsörjning

Petter installerade 8 solpaneler från Otovo på hans hustak. I genomsnitt producerar panelerna lite över 2 kWh i månaden.

- Det är svårt att använda all kraft vi producerar. säger Petter och skrattar.

Det är främst elbilen som drar de största fördelarna med solpanelerna. Idag försöker Petter att köra så mycket som möjligt på egen ström.

- Kombinationen av solceller och elbilar passar som handen i handsken. Solcellerna producerar grön energi och med den strömmen kan jag ladda bilen med. Plötsligt är man helt självförsörjande på ström! Säger Petter glatt.

Lönsamhet på vintern

Även i Emelies hushåll har solcellerna varit en stor ekonomisk framgång.

- Vi fick tillbaka mycket pengar från vårt sålda överskott i somras. Med det vi blev mest överraskade av var när vi även fick tillbaka pengar i en av vintermånaderna i år. Jag trodde verkligen inte det, men även på vintern så producerade vi faktiskt mer energi än vad vi lyckades göra av oss med, säger hon leendes.

Otovo är inte minst "outstanding" på fakturor, säger Emelie.

- De gör allting så himla enkelt för deras användare. Fakturorna ger en god visuell översikt. Enkla saker som detta gör vardagen lättare att hantera. Det är en ny generation av service, Jag är otroligt imponerad, avslutar Emelie med att säga.
soligt vinterlandskap
Solceller är en investering för både din plånbok och miljön, beställer du idag så får du din anläggning installerad inom 4-8 veckor!
Gör vår enkla solcellskalkyl på 2 minuter och skriv in adress i adressfältet nedan för se hur mycket pengar du kan spara med solceller på taket! 🌞

Så här fungerar det

 • Hus med platsnål

  Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen av solceller kostar och vad du kan spara.
 • Beställ och anpassa online

  Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.
 • Solpaneler är installerade på ditt hus

  Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.
 • Få den bästa garantin med Otovo

  Billig och ren ström över 25 år!

  Solcellerna producerar ren och billig ström i minst 25 år. Du får betalt för den el du inte använder själv. Välkommen till framtiden!
PersonuppgifterVåra villkorVillkor för solabonnemang

© Otovo AB 2023