Installera solceller

Här ger vi dig en steg för steg guide till hur du gör övergången till en grönare och billigare vardag.
litet hus med monterade solpaneler

1. Ta reda på din kalkyl för ditt hus

Du leker med tanken om att införskaffa en solcellsanläggning till ditt hem. Men hur lönsamt är det för dig? Det första du bör ta hänsyn till är vilka förutsättningar ditt tak har för solpaneler. Du kan snabbt få en solcellskalkyl av ditt tak genom att söka på din adress hos oss. Vårt system räknar ut allt från solinstrålning i ditt område, taklutning och takriktning. På bara några minuter har du en klar uppfattning om ditt taks förutsättningar för solceller samt vad det kostar.

2. Tala med en rådgivare

Du får sedan reda på att taket ditt är optimalt för solceller och du känner att erbjudandet låter rimligt. Nu är nästa steg att fullfölja med att få ett erbjudande. Efter det blir du kontaktad av en av våra rådgivare som skapar och presenterar en skräddarsydd solcellsoffert av ditt tak och svarar på alla dina eventuella följdfrågor.

3. Ta reda på mer information

Känner du att du önskar mer information även efter vår kontakt så kan du enkelt läsa på lite mer och fylla på kunskapsbanken om solceller på http://www.energimyndigheten.se/fornybart/solelportalen/

4. Lägg beställningen av din anläggning

När du sedan känner dig nöjd och redo att lägga din beställning så kommer projekteringen hos oss sättas igång. Här kontrolleras anläggningen av en av våra projektledare och efter det är klart kan installeringen börja. Det tar inte mer än två dagar - och du behöver inte lyfta ett finger. Vi fixar allt från installation till kabeldragning.

5. Installationen sker

Solcellsanläggningen är nu installerad och elen är dragen, det enda som återstår är att invänta din elnätsägare för det kostnadsfria elmätarbytet. När det är klart så är solcellsanläggningen igång! Det enda som återstår är att bestämma dig om vem du vill sälja din överskottsel till. För närvarande samarbetar vi med Tibber som erbjuder dig en krona för de första 1 000 Kwh. Det viktigaste av allt är att du har ett bra elavtal och får bra betalt för ditt elöverskott som du säljer ut på nätet.

6. Njut av din investering

Luta dig tillbaka och njut av din anläggning. Om du upplever några problem så kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. Vi gör regelbundna uppföljningar med våra kunder för att säkerställa att allt fungerar som det ska.
Solceller är en investering för både din plånbok och miljön, beställer du idag så får du din anläggning installerad inom 4-8 veckor!
Gör vår enkla solcellskalkyl på 2 minuter och skriv in adress i adressfältet nedan för se hur mycket pengar du kan spara med solceller på taket! 🌞

Så här fungerar det

 • Hus med platsnål

  Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen av solceller kostar och vad du kan spara.
 • Beställ och anpassa online

  Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.
 • Solpaneler är installerade på ditt hus

  Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.
 • Få den bästa garantin med Otovo

  Fossilfri el i 25 år

  Solcellerna beräknas att producera el i 25 år, men troligtvis även längre än så. Producerar solcellerna mer el än vad du gör av med skickas överskottet ut på elnätet, vilket du får betalt för.