Optimerare för solpaneler

Bättre effekt lättare att underhålla anläggningen

solar panels on roof

Varför ska man ha optimerare?

Många kunder som vi pratar med vill gärna komplettera sin solcellsanläggning med optimerare för varje solpanel. Detta är dock inte alltid nödvändigt utan en analys måste göras från fall till tall. Kostnaden för en anläggning med optimerare kan bli betydligt högre, vilket givetvis påverkar hela den ekonomiska kalkylen bakom investeringen i solceller.

Mindre känslighet för skugga

Optimerare kan dock göra att anläggningen inte blir lika känslig för skuggor. I de fall där delar av taket där solcellerna ska installeras är skuggade kan det därför vara bra att använda optimerare.

Bättre övervakning av solcellsanläggningen

Ett annat skäl för optimerare är att man kan övervaka varje solpanel individuellt och därmed lättare felsöka om någon panel skulle sluta fungera. Optimerarna bryter även produktionen vid spänningsfall vilket ökar brand- och elsäkerheten.

Vi gör analysen åt dig

När du fått en kalkyl från Otovo och kommit i kontakt med en av våra specialister, ser vi på ditt tak och tar fram det bästa möjliga förslaget utifrån förutsättnigarna. I det arbetet gör vi även en bedömning om huruvida optimerare behövs för din anläggning.

Du kan testa ditt tak genom att lägga in adressen i fältet här nedanför. Välkommen!

Otovo logo

Se hur mycket du kan spara med solceller

Så här fungerar det

 • Hus med platsnål
  Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen av solceller kostar och vad du kan spara.

 • Beställ och anpassa online
  Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.

 • Solpaneler är installerade på ditt hus
  Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.

 • Få den bästa garantin med Otovo
  Billig och ren ström över 25 år!

  Solcellerna producerar ren och billig ström i minst 25 år. Du får betalt för den el du inte använder själv. Välkommen till framtiden!

Min sida
Otovo-bloggen
PersonuppgifterVåra villkor

© Otovo AB 2022