Otovo Garanti - marknadens bästa garantier inkluderat i priset!

solar panels on roof

Vi lanserar nu “Otovo Garanti”, som ger dig som kund de allra bästa garantierna på marknaden. Där andre erbjuder 5 års garanti från leverantör av komponenterna i din solcellcellsanläggning erbjuder Otovo nu en utvigdad och fullständig funktionsgaranti på hela 10 år, inkluderat i priset.

Vi önskar att våra kunder ska ha ett bekymmersfritt förhållande till att ha solpaneler på sitt tak och väljer därför att erbjuda alla nya kunder denna garanti, eftersom vi är trygga på att vi leverar produkter av högsta kvalitet och den bästa kundupplevelsen från våra Otovo-certifierade installatörer.

Otovo Garanti täcker alla komponenter i anläggningen vilket innebär att om någon del av installationen går sönder under garantitiden så täcker vi både reparation och eventuellt byte av alla delar, utan kostnad för dig. För leasingkunder är Otovo Garanti fortfarande inkluderat i hela leasingperioden på 20 år.

Alla dessa komponenter är täckt:

  • Växelriktare

  • Optimerare

  • Solcellspaneler

  • Montagematerial (krokar, skenor och klämmor)

  • Kablar och kontakter

  • Brytare

Otovo Garanti täcker ersättning eller reparation av defekta delar, samt arbetstimmar, transport och eventuella fraktkostnader för att åtgärda problemet. Vi ser alltid till att en Otovo-certifierad tekniker eller installatör löser problemet så snart som möjligt.

Kort sammanfattat så är Otovo Garanti din säkerhet för att du får en solcellsanläggning med högsta möjliga kvalitet till det bästa priset, där allt du behöver tänka på är hur mycket du sparar både miljön och din plånbok!

Vanliga frågor

Vilken sorts solpaneler använder Otovo?
Du kan känna dig trygg med att solpanelerna vi erbjuder kommer från de främsta producenterna, har hög kvalitet, bra garantier och är tillverkade med fokus på hållbarhet. Vi kräver dokumentation från producenterna på att kvaliteten är hög och att arbetsvillkoren på fabrikerna är tillfredsställande.
Hur snabbt kan solcellerna vara på plats?
Solcellerna brukar vara på plats inom 4–8 veckor. Så här går det till: (1) Vi bestämmer tid för monteringen med dig. (2) Våra tekniker monterar panelerna under 1–2 dagar. Hur lång tid det tar beror på hur stort taket är, vilka säkerhetsanordningar som behövs och vilken sorts taktäckning du har. (3) En elektriker kopplar in anläggningen till husets elcentral och startar anläggningen. (4) Ditt nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar elen som du ska ha betalt för.
Vad händer med solcellspanelerna när det snöar?
Snön glider lättare av solcellerna än på ett vanligt tak, eftersom ovansidan är av glas. Snön smälter också fortare tack vare solcellernas mörka färg. Vi har koll på snöbelastningen för ditt område och bygger solceller som tål svenskt väder. Därför behöver du inte skotta bort snön.
Solceller blir bättre för varje år. Borde jag vänta?
Solcellstekniken förbättras hela tiden, samtidigt som den är både stabil och hållbar. En tumregel är att den blir en procent bättre per år. Därför lönar det sig att köpa nu och planera för att ha solcellerna länge. En av de stora fördelarna med solcellspaneler är att det är en stabil och varaktig teknik. Effektgarantin från fabriken är på 25 år eller mer. En anläggning kan ofta producera el efter 30–40 år. Det betyder att när det är dags att byta ut anläggningen, kan du se fram emot en ännu högre elproduktion.
Är det lönsamt med solpaneler?
Solelen har ett fast, lågt pris som inte varierar under årets gång. När solcellerna producerar mycket el på sommaren sparar du pengar. Sparslantarna får du ut på vintern när solcellerna inte producerar lika mycket.

Solcellerna kommer producera el under flera decennier. Under tiden går elpriset upp, både på grund av inflation, större avgifter, investeringar i elnätet och mer elhandel med andra länder. Solelen blir därför allt mer lönsam jämfört med den el du kan köpa från det vanliga elnätet.
Hur fungerar sollånet?
Vi kommer överens om hur din solcellsanläggning ska vara. Du bestämmer om du vill betala allt vid installationen eller om du vill ha ett sollån genom vår samarbetspartner Zaver. Du betaler av lånet under 10 år med en ränta på 4,95%.

Min sida
Frågor och svar
PersonuppgifterVåra villkor

© Otovo AB 2021