Spara pengar med solceller, öka värdet på din bostad och spara miljön

Solceller blir en allt vanligare syn på svenska hustak och de senaste åren har vi sett en stor utveckling i solcellsanläggningar. Fyra av fem svenskar vill installera solceller hemma. Solceller är inte bara investering både för dig och för miljön – det höjer dessutom värdet på huset.

solar panels on roof

Fördelarna med solceller är många och hus med solceller säljs snabbare på bostadsmarknaden.

En husägare kan sänka sin driftskostnad på elen med omkring 5 000 kronor per år för en villa. I Sverige är återbetalningstiden i snitt på en solcellsanläggning mellan 13-14 år, och livslängden på en panel är hela 30 år. Solpaneler är därför en riskfri investering som både ökar ditt värde på huset och är sparsamt för plånboken.

Förutom att den förnybara energin är bättre för miljön sparar man pengar genom att köpa mindre el samt sälja tillbaka överskottselen till elnätet. Det finns också en annan aspekt, det är att solceller höjer värdet på ditt hus. Hus med en solcellsanläggning på taket ökar i värde, i snitt med hela 14 procent.

Det finns ingen anledning att vänta med solceller

Det finns många som tror att solpaneler enbart är säsongsbetonade. Nu träder vi in i de mörkare månaderna och då går tankarna mot att vänta med en solcellsinstallation till nästa år, antingen på grund av vädret eller en förhoppning om prisfall.

Många tänker att de vill installera paneler i mars månad för att kunna absorbera den kommande sommarens solstrålar. Men i loppet av 25 år kommer den sommaren inte spela så stor roll. Sommaren du missade första året får du tillbaka sista året till exempel.

Otovo logo

Se hur mycket du kan spara med solceller

Solenergi kan stå för en tredjedel av vår elproduktion

Idag är elproduktion från solenergi mindre än 1 procent av Sveriges sammanlagda elanvändning, vilket är på tok för lite. Det är så lite att den inte ens syns i den officiella statistiken från Energimyndigheten.

Vi jämför priser från hundratals solcellsinstallatörer

Det finns många vägar att gå om man önskar installation av solceller. Vi är en global spelare i solcellsbranschen som använder sig av lokala installatörer och sköter allt från början till slut, så att man som privatperson enkelt kan bli en mikroproducent. Arbetet utförs av Otovo-certifierade installatörer och när allt är på plats så sköter sig panelerna själva, inget underhåll krävs. Det har med andra ord aldrig varit lättare att producera sin egen el.

Otovo-kunden Mikael Landberg har sedan januari i år sparat 180 träd och 7,01 ton koldioxid utsläpp. Detta säger han själv om sin investering i solceller;

“Det är en skön känsla att tänka att vårt hus inte förbrukar mer energi än det genererar. Framförallt så är det en skön känsla att man tillvaratar solenergin, och det klart att vår förbrukning gått ned sen vi satte in solceller.”

Nordens ledande leverantör av solceller

Vi är en global spelare i solcellsmarknaden och är idag verksamma i Sverige, Norge, Spanien, Frankrike, Polen, Italien och Brasilien. Vi har levererat över 4000 solcellsanläggningar till privatpersoner i Sverige och Norge vilket gör Otovo till en av Nordens ledande leverantörer av solceller för villor och radhus. Självklart håller alla solpaneler och material högsta kvalité och kommer från ledande producenter.


Med dagens elpriser lönar det sig att hyra solceller.

Vi erbjuder alla soldyrkare leasing av solceller och gör det möjligt för alla som äger ett tak att "hyra en del av solen" till en låg och fördelaktig månadskostnad istället för att behöva köpa solcellsanläggningen.

På Otovo tror vi på möjligheten att bygga ett 100 procent förnybart, och långsiktigt hållbart energisystem där solenergin spelar en viktig roll. Solceller är ett av de mest skonsamma sätten att producera el för miljön.

Bli en del av den globala solrevolutionen du också!

Bli en del av den globala solrevolutionen du också!

Väljer du att installera solpaneler via oss på Otovo så sköter vi allt från början till slut så att man som kund enkelt kan bli en mikroproducent. Installationen utförs av Otovo-certifierade installatörer och när allt är på plats så sköter sig panelerna själva, inget underhåll krävs. Det har med andra ord aldrig varit lättare att producera sin egen el.

Solen är en av de bästa energikällorna vi har på vår jord, det är en oändlig resurs som vi alla kan ta del av.


Så här fungerar det

 • Hus med platsnål
  Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen av solceller kostar och vad du kan spara.

 • Beställ och anpassa online
  Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.

 • Solpaneler är installerade på ditt hus
  Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.

 • Få den bästa garantin med Otovo
  Billig och ren ström över 25 år!

  Solcellerna producerar ren och billig ström i minst 25 år. Du får betalt för den el du inte använder själv. Välkommen till framtiden!

Otovo logo

Se hur mycket du kan spara med solceller

Min sida
Otovo-bloggen
PersonuppgifterVåra villkor

© Otovo AB 2022