Nyhet! Leasing av solceller med Otovo

Med leasing av solceller är det lättare än någonsin att producera egen el

solar panels on roof

Nu lanserar vi leasing av solceller i Sverige.

Med dagens elpriser lönar det sig att hyra solceller.

Otovo ger ännu fler människor möjlighet att få solceller på taket genom att kunna välja mellan att köpa eller hyra solceller.

Genom vårt erbjudande att leasa solceller gör vi det möjligt för alla som äger ett tak att "hyra en del av solen" till en låg och fördelaktig månadskostnad istället för att behöva köpa solcellsanläggningen.

Hela installation och service av solcellsanläggningen hanteras av lokala Otovo-certifierade installatörer och ingår i själva månadshyran.

Du väljer hur du vill göra för att få solceller.

Hyra / Leasing

Från SEK 349/mnd

Installatör certifierad av Otovo

Solpaneler certifierade av Otovo

20 årgaranti från Otovo*

Ingen kapitalinsats

Bra för vår planet

Direktbetalning

Från SEK 45,000

Installatör certifierad av Otovo

Solpaneler certifierade av Otovo

10 år garanti från Otovo

Betala hela solcellsanläggningen på en gång

Bra för vår planet

* Otovo äger, underhåller solcellsanläggningen och säkerställer att den producerar ström. Läs mer.

Grönt skatteavdrag för solceller - vad gäller?

Nu ersätts det tidigare solcellsstödet, som innebar att villaägare kunde få 20 procent i bidrag vid köp av solceller, med en skattereduktion för investeringar i grön teknik. Ett grönt ROT-avdrag på 15 procent har införts.

Detta avdrag kommer bli jämnt fördelat över 20 år och vi kommer dra av reduktionen direkt från din månadsfaktura - du behöver inte göra någonting.

Hyra solceller istället för att äga solcellsanläggning

När du hyr solceller behöver du inte investera en enda krona. Till skillnad från andra leasingprodukter som exempelvis privatleasing av en bil så behöver du som kund inte betala någon deposition eller delbetala solcellsanläggningen.

Den faktiska uthyrningen av solceller är inte förenad med någon form av förskottsbetalning, delvis betalning eller deposition. Vi gör det enkelt för dig att hyra solceller och ta del av solenergi.

Att köpa och äga en solcellsanläggning är ett stort beslut att ta med tanke på investering av kapital och underhåll.

Alltid Otovo-certifierade installatörer

Otovo använder lokala installatörer som går igenom en väldigt krävande urvalsprocess.

Vi fokuserar på professionell kompetens, HSE och god kundservice, och endast ett fåtal installatörer blir godkända och certifierade av oss.

Med Otovo får du de bästa solcellerna och solcellsanläggning till marknadens bästa pris.

Alltid Otovo-certifierad utrustning

Solcellsmarknaden har idag tusentals utrustningsleverantörer.

Vi använder vår expertis inom solbranschen (vi har bland annat en specialist med doktorsexamen inom solenergi) och arbetar ständigt för att du ska få de bästa priserna på den bästa utrustningen till din solcellsanläggning. En Otovo-certifiering är din och vår viktigaste garanti för hög kvalitet under hela anläggningens livstid.

Vi installerar sollcellsanläggningar i ditt område

Otovo är en av Skandinaviens ledande leverantörer av solceller till den privata marknaden. En innovativ digital plattform hämtar digital byggnadsdata och beräknar potentialen för din egen produktion av grön el.

Otovo använder lokala installatörer och följer upp och hjälper till i hela processen från planering till produktion, så att våra kunder alltid får den bästa kvaliteten till det lägst priset.

Finansieringsmöjligheter som direktköp, "sollån" och hyra solceller innebär att hållbar elproduktion nu är en möjlighet för alla som äger sitt eget tak.

Otovo har mer än 100 anställda i Norge, Sverige, Frankrike, Spanien, Italien och Polen och vi kan erbjuda våra produkter till över 175 miljoner människor.

Detta säger våra kunder

"Ett föredömligt kundbemötande och genomförande. Är mycket nöjd med anläggningen. Den ger också mer i energi än vad som var kalkylerat."

Thorsten

"Det är jätteenkelt! Det fungerar och är billigare än att köpa från vanliga elbolag. Att skaffa solcellspaneler var otroligt enkelt. Jag har lagt ner väldigt lite arbete."

Robert

"Jag vill absolut rekommendera det här till andra. Jag är väldigt positiv till Otovos sätt att arbeta, och tycker att de varit mycket effektiva. God information och uppföljning hela vägen."

Ingmar

Vanliga frågor

Vilken sorts solpaneler använder Otovo?
Du kan känna dig trygg med att solpanelerna vi erbjuder kommer från de främsta producenterna, har hög kvalitet, bra garantier och är tillverkade med fokus på hållbarhet. Vi kräver dokumentation från producenterna på att kvaliteten är hög och att arbetsvillkoren på fabrikerna är tillfredsställande.
Hur snabbt kan solcellerna vara på plats?
Solcellerna brukar vara på plats inom 4–8 veckor. Så här går det till: (1) Vi bestämmer tid för monteringen med dig. (2) Våra tekniker monterar panelerna under 1–2 dagar. Hur lång tid det tar beror på hur stort taket är, vilka säkerhetsanordningar som behövs och vilken sorts taktäckning du har. (3) En elektriker kopplar in anläggningen till husets elcentral och startar anläggningen. (4) Ditt nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar elen som du ska ha betalt för.
Vad händer med solcellspanelerna när det snöar?
Snön glider lättare av solcellerna än på ett vanligt tak, eftersom ovansidan är av glas. Snön smälter också fortare tack vare solcellernas mörka färg. Vi har koll på snöbelastningen för ditt område och bygger solceller som tål svenskt väder. Därför behöver du inte skotta bort snön.
Solceller blir bättre för varje år. Borde jag vänta?
Solcellstekniken förbättras hela tiden, samtidigt som den är både stabil och hållbar. En tumregel är att den blir en procent bättre per år. Därför lönar det sig att köpa nu och planera för att ha solcellerna länge. En av de stora fördelarna med solcellspaneler är att det är en stabil och varaktig teknik. Effektgarantin från fabriken är på 25 år eller mer. En anläggning kan ofta producera el efter 30–40 år. Det betyder att när det är dags att byta ut anläggningen, kan du se fram emot en ännu högre elproduktion.
Är det lönsamt med solpaneler?
Solelen har ett fast, lågt pris som inte varierar under årets gång. När solcellerna producerar mycket el på sommaren sparar du pengar. Sparslantarna får du ut på vintern när solcellerna inte producerar lika mycket.

Solcellerna kommer producera el under flera decennier. Under tiden går elpriset upp, både på grund av inflation, större avgifter, investeringar i elnätet och mer elhandel med andra länder. Solelen blir därför allt mer lönsam jämfört med den el du kan köpa från det vanliga elnätet.
Hur fungerar sollånet?
Vi kommer överens om hur din solcellsanläggning ska vara. Du bestämmer om du vill betala allt vid installationen eller om du vill ha ett sollån genom vår samarbetspartner Zaver. Du betaler av lånet under 10 år med en ränta på 4,95%.

Min sida
Frågor och svar
PersonuppgifterVåra villkor

© Otovo AB 2021