Vi på Otovo presenterar stolt ett nytt samarbete med elleverantören Tibber.

Vi på Otovo jobbar hela tiden med att göra det enklare för dig att köpa och äga solceller. Därför har vi försökt att hitta den bästa lösningen för en viktig del i ägarskapet av solceller: elleverantören.

Vanliga elleverantörer tänker inte på oss som äger solcellerna på taket. Därför är vi nöjda med att tillsammans med Tibber ha hittat en lösning, elleveratören som tillhandahåller bra lösningar för solcellsägare!

Samarbetet med Tibber innebär:

  • Du får möjlighet till att registrera dig som Tibber-kund samtidigt som du köper solceller av oss.
  • När du har blivit Tibber-kund, skickar Tibber oss information om din strömförbrukning, så att vi kan visa det i Otovo-appen.
  • Vi skickar information om din solcellsproduktion, så att du kan se detta i Tibber-appen. Där har du möjligheten att styra allt från elbilsladdare till värmepumpar.

Tibber har mycket bra villkor med 39 kronor i fast månadspris och spotpris med 7 öre i påslag. Överskottsströmmen köps tillbaka för 1 krona per kilowattimme. Priserna är garanterade i 12 månader. OBS! Nya villkor gäller, se nedan:

Uppdatering 2021-11:
Nya villkor gäller från och med 01/11/2021. För varje kWh som du exporterar från din anläggning, kompenseras du med Nord Pools spotpris per timme för din prisklass. Det tas ingen extraavgift för att sälja vinsten till Tibber.

Här kommer vi också försöka svara på vanligt förekommande frågor angående samarbetet. Vi kommer även att hålla denna sida uppdaterad med frågor som dyker upp.

Börja producera el

Vad händer med Otovo El?

Vår egen produkt, Otovo El, har varit igång i några månader. Vi ser att samarbetet med Tibber är en bättre lösning, och kommer därför att lägga ner Otovo El. Existerande kunder av Otovo El har fått ett mail med instruktioner om hur man övergår till Tibber.

Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.