Skatteavdraget föreslås ligga på 15% för solceller, avdraget ska gälla för arbete och materialkostnader vid installation av solcellsanläggning. Totalt skatteavdrag uppgår till högst 50 000 kronor per person och år.

Solcellsstödet i 2021 föreslås fungera på liknande sätt som rot- och rutavdrag

Skattereduktionen utformas med en fakturamodell som liknar den som finns för rut- och rotavdrag så att köparna kan ta del av skattelättnaden direkt vid köpet.

Det nya förslaget inkluderar även avdrag på 50% av kostnaderna för lagring av egenproducerad el och laddningspunkter för elbil.

Vi matchar din adress mot installatörer och kopplar ihop dig med den installatör som är billigast och har högst kundbetyg i ditt område.

Vi erbjuder en lägsta prisgaranti och tar ett helhetsansvar gentemot dig som kund utan några dolda kostnader.

Testa ditt tak här!

Positivt med det nya solcellsstödet

  • Beställaren slipper ligga ute med hela kostnaden i väntan på ett godkännande.
  • Det nya avdraget gör det möjligt att söka stödet på nytt varje år. Detta innebär att solcellsanläggningar kan byggas ut och kompletteras med nya solpaneler eller batterilösningar.
  • Skatteavdraget förenklar för privatpersoner att installera solceller och samtidigt slipper en kötid på upp mot två år.

Villkor för att använda det nya skatteavdraget för solceller

För använda avdraget behöver vissa villkor uppfyllas av dig som beställare. Hur mycket du kan få i ROT-avdrag avgörs av din inkomst och hur många andra avdrag du gör.

Det finns en del villkor som ska uppfyllas för att få lov att använda det nya solcellsstödet.  Här kan du läsa mer om villkoren för rotavdrag på Skatteverket.se

...

Relaterade artiklar till Skatteavdrag för solceller i 2021 ersätter Solcellsstöd