Solceller i Stockholm län

Bra investering att installera solceller i Stockholm. Testa ditt villatak nedan för fri offert.

solar panels on roof

Kraftig ökning av solceller

Av cirka 25000 ansluta solcellsanläggningar i Sverige finns 2940 i Stockholms län. Tillsammans med Västra götalands och Skåne län så står Stockholms län för 46% av det totala antalet solcellsanläggningar landet.

Även om vi på Otovo har lokala installatörer över nästan hela riket, så är Stockholm en av de regioner där vi levererar allra flest solcellspaket. Det kanske också är naturligt eftersom det är en av våra mest befolkningstäta regioner, och dessutom är förhållandena för solceller gynnsamma i Stockholms län.

Procentuell ökning 2018

Under 2018 installerades rekordmånga solcellsanläggningar i Sverige - hela 10188 st. Merparten av dessa var mindre anläggningar med en effekt upp till 20 kW avsedda för småhus. I denna kartan kan du se hur stor ökningen var per kommun i hela Sverige. I merparten av Stockholms läns kommuner har var ökningen i antalet solcellsanläggningar över 75% och i vissa fall så hög som 150%.

Några av våra kunder i Stockholms län

Otovo har sedan starten sålt över 2700 solcellsanläggningar, och många av dem återfinns i Stockholms län. Nedan kan du läsa mer om några av dem.

Pontus solcellsanläggning i Nacka

En kund som vi intervjuat är Pontus som bor i Nacka. Du kan läsa mer om hans historia här.

Leifs solceller i Norrtälje

En annan kund som vi också spelat in en intervju med är Leif Berglund i Norrtälje, Stockholms län. Leif var så nöjd med Otovo och sina solpaneler att han faktiskt installerat i ytterligare en omgång efter att vi spelade in materialet. Läs mer om Leif här.

Michael i Upplands Väsby

Michael installerade solceller genom Otovo under sommaren 2018, och använder dem bland annat för att värma upp sin pool dagtid. Hela kundcaset kan du se här.

Testa ditt tak för solceller

Om du är nyfiken på hur mycket el du skulle kunna producera med hjälp av solceller på ditt tak, så kan du lägga in din adress i fältet här nedanför och få en kalkyl direkt. Där framgår också hur mycket pengar du sparar, och hur snabbt anläggningen betalat sig själv.

Vanliga frågor

Vilken sorts solpaneler använder Otovo?
Du kan känna dig trygg med att solpanelerna vi erbjuder kommer från de främsta producenterna, har hög kvalitet, bra garantier och är tillverkade med fokus på hållbarhet. Vi kräver dokumentation från producenterna på att kvaliteten är hög och att arbetsvillkoren på fabrikerna är tillfredsställande.
Hur snabbt kan solcellerna vara på plats?
Solcellerna brukar vara på plats inom 4–8 veckor. Så här går det till: (1) Vi bestämmer tid för monteringen med dig. (2) Våra tekniker monterar panelerna under 1–2 dagar. Hur lång tid det tar beror på hur stort taket är, vilka säkerhetsanordningar som behövs och vilken sorts taktäckning du har. (3) En elektriker kopplar in anläggningen till husets elcentral och startar anläggningen. (4) Ditt nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar elen som du ska ha betalt för.
Vad händer med solcellspanelerna när det snöar?
Snön glider lättare av solcellerna än på ett vanligt tak, eftersom ovansidan är av glas. Snön smälter också fortare tack vare solcellernas mörka färg. Vi har koll på snöbelastningen för ditt område och bygger solceller som tål svenskt väder. Därför behöver du inte skotta bort snön.
Solceller blir bättre för varje år. Borde jag vänta?
Solcellstekniken förbättras hela tiden, samtidigt som den är både stabil och hållbar. En tumregel är att den blir en procent bättre per år. Därför lönar det sig att köpa nu och planera för att ha solcellerna länge. En av de stora fördelarna med solcellspaneler är att det är en stabil och varaktig teknik. Effektgarantin från fabriken är på 25 år eller mer. En anläggning kan ofta producera el efter 30–40 år. Det betyder att när det är dags att byta ut anläggningen, kan du se fram emot en ännu högre elproduktion.
Är det lönsamt med solpaneler?
Solelen har ett fast, lågt pris som inte varierar under årets gång. När solcellerna producerar mycket el på sommaren sparar du pengar. Sparslantarna får du ut på vintern när solcellerna inte producerar lika mycket.

Solcellerna kommer producera el under flera decennier. Under tiden går elpriset upp, både på grund av inflation, större avgifter, investeringar i elnätet och mer elhandel med andra länder. Solelen blir därför allt mer lönsam jämfört med den el du kan köpa från det vanliga elnätet.
Hur fungerar sollånet?
Vi kommer överens om hur din solcellsanläggning ska vara. Du bestämmer om du vill betala allt vid installationen eller om du vill ha ett sollån genom vår samarbetspartner Zaver. Du betaler av lånet under 10 år med en ränta på 4,95%.

Så här fungerar det

 1. Utforska ditt taks förutsättningar för solceller

  Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen kostar och vad du kan spara.

 2. Anpassning och erbjudande

  Tillsammans anpassar vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.

 3. Leverans och inkoppling

  Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.

 4. Billig och ren ström till 2046!

  Du producerar ren och billig ström i minst 25 år. Du får betalt för den elen du inte använder själv. Välkommen till framtiden!

Min sida
Frågor och svar
PersonuppgifterVåra villkor

© Otovo AB 2021