Otovo Solar App är här! Som kund hos oss blir det nu ännu enklare att hålla koll på dina solcellers produktion och solcellsanläggning.

Hur mycket producerar dina solceller per dag, per vecka eller månatligen? Bevaka och förstå ditt solcellssystem bättre för optimal funktion med Otovos nya solcellsapp. Laddar ner Otovo-appen gör du på Google Play eller App Store

.

Har du inte skaffat solpaneler på taket ännu? Räkna på ditt tak:


Enklare övervakning av din solcellsanläggning

Det är självklart önskvärt att kunna övervaka och hålla koll på sin solcellsanläggning. Med nya appen kan du som är kund hos Otovo göra just det. Till exempel kan du enkelt se dina solcellers dagliga och veckoliga produktion, jämföra produktionen hos dina olika solcellsanläggningar och få annan nyttig information.

Otovo Solar App Kolla ditt tak här!


Otovo Solar App - Vad är nytt?


Statusöversikt:

Den nya startsidan, här får du se en statusöversikt. Med en klick får du alltså snabbt och enkelt en sammanfattning över dagens elproduktion i kWh.


Status över elproduktionen:

Jämför enkelt elproduktionen mellan dina olika anläggningar och se grafiska illustrationer. Du kan också välja mellan olika perioder, dagar, veckor och månader, med den nya kalender.


Allt om din solcellsanläggning:

All information om ditt konto - se detaljer om din solcellsinstallation och anläggning samt alla tillhörande länkar och dokument.


Lösenordsinloggning:

För den som föredrar att logga in med lösenord istället för SMS.

Via Otovo-appen kan du få rabatt när du delar en länk till någon som också installerar solceller
Du kan skicka en länk till familj och vänner så får ni båda rabatt

Tipsa en vän: Nu kan du rekommendera och tipsa familj och vänner om Otovo med en egen rabattlänk. Då erhåller ni båda samma rabatt när den du rekommenderar köper solceller. Just nu ligger rabatten på 2000 SEK, hur du erhåller det beror på om du har solabonnemangsavtal eller köp.

Kom igång med solceller


Varför bör jag bevaka mina solceller?

Innan vi kollar närmare på Otovo-appens nya funktioner så kan det vara en bra idé att berätta mer om varför du bör bevaka solcellernas elproduktion, dvs hur din solcellsanläggning fungerar från dag till dag. Då får du bättre koll på vad du ska kolla efter i appen.


Vad är optimalt för dig

Den första anledningen är helt enkelt att få koll på hur mycket solcellssystemet producerar och under vilka perioder den är mest effektiv. Det innebär helt enkelt att bevaka kapaciteten på din anläggning. Med andra ord, hur mycket kWh som din solcellsanläggning producerar. Då får du information om vilka månader du har större elproduktion och vilka månader solpanelerna genererar mindre el - vilket i sin tur kommer hjälpa dig att förstå vad som är optimalt för just ditt system.


Felsökning av ditt system

Den andra anledningen till behovet av övervakning är att säkerställa att det inte finns några fel i anläggningen och att allt fungerar som det ska. Ju snabbare du hittar det eventuella problemet, desto tidigare kan problemet lösas.

Därför är det en bra idé att till exempel jämföra olika perioder för att få en prognos på vad du kan förvänta dig i kWh och om det förekommer stora avvikelser.


Nya hemskärmen - Statusöversikt för elproduktionen

Med den nya hemskärmen kan du med ett ögonkast få information om din dagliga produktion. Tillsammans med den veckoliga och månatliga rapporten kommer du alltid att vara uppdaterad om hur mycket dina solceller har producerat och när.

Otovo Solar App - produktionsstatus

Beroende på vilken typ av inverterare du har, samlar vi och presenterar data i olika tidsintervaller - 5, 10 eller 15 minuter. Om informationen är gammal behöver du bara “dra ner” med fingret för att få de nya värdena!

Kolla din adress


Förbättrad produktionsstatus

Tack vare den feedback vi fått från Otovos fantastiska kunder och våra skickliga utvecklare så har vi gjort stora förbättringar vad gäller övergången mellan vyn “daglig effekt” och “veckolig produktion”. Utöver detta så har datum-funktionens navigering blivit förbättrad.


Ny kalender - Historik över solcellernas elproduktion

Med vår helt nya kalender kan du både se din dagliga och historiska elproduktion i en ny kombinerad info-flik. Nu blir det superenkelt att bläddra mellan dagens data eller hoppa tillbaka till historisk produktionsdata.


Jämför dina solcellsanläggningar

Har du fler än en solcellsanläggning och vill jämföra din elproduktion mellan dina olika adresser och system? Nu kan du jämföra flera anläggningar och appen kommer ihåg både datum och den valda kalendervyn.


Kontofliken - Min anläggning

Nu kan du också följa upp din installation av solcellspaneler och hitta länkar till användbara dokument, så som kontraktet med Otovo och tekniska manualer.


Lösenordsinloggning och stöd för flera andra språk

Nu har vi återinfört inloggning med lösenord och email. Du kan dock fortfarande logga in som tidigare, med SMS om du fortfarande föredrar det!

Följande språk kan bland annat väljas i appen:

  • 🇫🇷 French
  • 🇩🇪 German
  • 🇮🇹 Italian
  • 🇳🇴 Norwegian
  • 🇵🇱 Polish
  • 🇪🇸 Spanish
  • 🇸🇪 Swedish


Få offert - kolla upp din adress

Har du inte en egen solcellsanläggning än? På enbart någon minut kan du kolla upp ditt tak och få prisförslag från oss - klicka bara på "Kolla mitt tak".

Kolla mitt tak

Har vi glömt något eller vill du föreslå förbättringar för Otovo-appen? Låt oss veta!

Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.