Solceller på taket

Med Otovo är vägen till egenproducerad energi kort. Vi bistår dig med leasing av solceller, installationsprocessen, och tiden därefter.

Leasing av solcellspaneler

Kan man leasa solceller?

solceller

Med Otovo har du valet mellan att leasa eller köpa egna solceller.

Otovo förstår att det finns många som tycker att det är för dyrt att köpa sin helt egna anläggning, i synnerhet om man i utgångspunkten vill spara pengar med solceller.

Leasing av solcellspaneler hjälper dig att snabbt komma i gång med att sänka kostnaderna på elförbrukningen och ta grönare val i vardagen.

Genom att leasa en anläggning för egna solceller på taket kan du börja sparandet redan idag. Alla med ett tak där solcellerna placeras har möjlighet att leasa solpaneler. Kontrollera möjligheterna för din takyta idag med Otovos kalkylator.

Kontrollera din adress

Kort väg till ren och billig el

solpaneler

Genom att leasa solpaneler via Otovo kan ett vanligt svensk hushåll spara flera tiotusentals kronor. I motsats till leasing av till exempel en bil, behöver du varken tillhandahålla en kontantinsats eller delbetalning från dag ett.

Leasing av solceller kvalificerar till skatteavdrag

solpaneler

Med leasing av solcellspaneler via Otovo har du även som privat hushåll rätt till skatteavdraget för solceller. Det totala skatteavdraget fungerar på samma sätt som rot- och rutavdrag, och kan ge ett skatteavdrag på upp till 50 000 kronor per år per person.

Som kund hos Otovo behöver du inte köpa egna solceller för att ta del av de ekonomiska fördelarna. Leasing gör det enkelt för privata hushåll att komma i gång till ett lägre månadspris i stället för att lägga en stor engångssumma på anläggningen.

Leasing av solceller

Få tillbaka på överskottselen

spara på solpaneler

Utöver skatteavdraget uppger flera av Otovos kunder att det blir ett överskott av egenproducerad el. Med en egen solcellsanläggning kan du som kund vara med om att producera mer energi än du förbrukar.

Det här överskottet av energi köper din elleverantör automatiskt tillbaka utan att du behöver åta dig något. Överskottet går tillbaka till nätet och du sänker inte bara månadskostnaden för elen, utan kan i perioder få elräkningen att gå till noll.

Så får du billigare ström med solceller på taket från Otovo.

Få översikt

solpaneler på tak

De senaste åren har det varit en ökande svängning i elpriserna i Sverige. Solceller kan därmed fungera som en ekonomisk försäkring när elpriserna ökar så att du inte upplever stora oväntade utgifter.

Du kan själv följa hur mycket el du producerar med Otovo-appen, direkt i mobilen.

I appen kan du se hur mycket du producerar och använder, och hur mycket som går tillbaka till nätet.

Enkel installation av solceller på taket

installation av solceller

Efter att du med Otovos kalkylator har tagit reda på vad du behöver eller vill ha av solcellspaneler, sätter vi in certifierade installatörer på saken. Du behöver med andra ord inte göra annat än att beställa så löser Otovo resten.

Undersök dina möjligheter

Otovos kalkylator utgår från satellitbilder från din adress och ger dig en beräkning över dina möjligheter till egna solceller, oavsett om du vill leasa eller köpa. Här får du även möjlighet att välja mellan tre olika prestandanivåer.

Underhåll och service vid leasing av solceller

service på solceller

Att införskaffa solcellspaneler via Otovo gör att du som kund inte heller behöver tänka på tiden efter installation. Men ett leasingavtal tillhandahåller Otovo kompetens och personal som ser till att anläggningen är i gott skick under hela livslängden. Du som privatkund behöver inte bistå med mer än taket där solcellsanläggningen installeras.

Servicen är inkluderad i ett månadspris, i stället för att kunden själv ska behöva lägga ut för underhåll.

Att leasa solceller har även fördelen att du inte behöver bekymra dig för att anläggningen ska minska i värde. Du kan med andra ord vara säker på att anläggningen kommer vara till din ekonomiska fördel från början till slut.

Så gör du:

  • Fyll i din adress
  • Kontrollera dina möjligheter
  • Fyll i information om din takyta
  • Välj mellan leasing och köp
  • Välj paketet som passar dig
Kolla din adress

Solceller på taket på andra ställen än hemma

solceller på tak

Det är inte enbart i det privata hushållet du kan sänka elkostnaderna med solceller på taket. Efter rekordåret 2020 för köp av stugor och fritidsbostäder, finns det stora summor att spara på att leasa solceller till andra byggnader än där du bor.

Leasing – solceller till stugan eller semesterbostaden

Otovos kalkylator ger dig även möjligheten att se hur taket på stugan eller semesterbostaden kan utnyttja solen för att bespara dig några kronor. Leasing gör det enkelt att utnyttja större och fler ytor, just för att du inte är beroende av att köpa många och separata anläggningar för att generera mer egen el.

Leasing av solcellsanläggning via Otovo är därmed en enkel lösning för att sänka utgifterna, oavsett var i Sverige du kan tänka dig att spara mer.

I varierande väder

Flera ställer sig frågan om det varierande vädret i Sverige kan ha en påverkan på effekten av solcellspaneler, i synnerhet i områden med kallare temperaturer.

I själva verket är det så att solcellsteknologin fungerar bäst i minus fem grader Celsius, och solstrålarna skiner igenom både vatten, regn och tunnare lager av is.

Snö kan vara en faktor som påverkar energiproduktionen, men utgör inte mer än en nedgång på 1-2 % utifrån förväntad prestanda.

Ett grönt val

solceller på tak

Att utnyttja solkraften är ett av de mest miljövänliga sätten att göra den egna vardagen lite mer hållbar. Produktions- och användbarhetsteknologin för solcellspaneler fungerar ständigt bättre och solenergi är ett bra alternativ till fossilt bränsle.

Otovo ser till att anläggningen du införskaffar möter de allra mest strikta kraven för en etisk och hållbar värdekedja.

Beställ här

Otovo Garanti – den bästa på marknaden

solpaneler på tak

Otovo erbjuder marknadens bästa garanti på solceller, även för dig som leasar. Med leasing av solceller har du inkluderat garanti under hela perioden på 20 år.

Otovos garanti täcker inte bara reparation och ersättning av delar, utan omfattar även personal, arbetstimmar, transport och frakt.

Med andra ord får du bästa möjliga kvalitet till marknadens bästa pris.

Därför bör du välja Otovo

  • Otovo visar dig den bästa och billigaste beräkningen för solceller på ditt tak
  • Yttersta kvalitet på både anläggning, installation och service
  • Garanti – köp (10 år), leasing (20 år)
  • Kundfokus – Otovo hjälper dig genom hela processen

Spara pengar på leasing från dag ett

Genom att leasa solceller med Otovo kan du spara pengar från första dagen de används. Leasing passar dig som inte vill lägga ut stora summor innan du kan komma i gång med sparandet.

Det enda du behöver göra är att undersöka ditt taks potential, och inom ett par sekunder får du se hur mycket ren energi du själv kan producera. Vi jämför priserna på dina lokala installatörer, och sammanför dig till den billigaste. Du kan vara säker på att du får det bästa priset med Otovo.

Kolla ditt tak här!
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.