Kolla ditt tak här!

Solceller är framtiden. Vi måste gå över till förnybar energi för att rädda klimatet. Elpriser stiger och stiger. Med solceller på taket sparar du pengar och besparar miljön.

Men hur fungerar solceller? Kort förklarat så absorberar solcellerna solljuset som träffar dem, och förvandlar dem till el.

Det är varken svårt eller dyrt. Otovo hjälper dig att hitta billiga solceller till ditt tak. Vår unika plattform jämför priser från lokala installatörer i ditt område. Därför kan vi ge dig det bästa erbjudandet.

Så här enkelt är det:

 • Skriv in din adress
 • Vi hittar installatören med lägst pris
 • Du får se en uppskattad prisberäkning
 • Klicka på “Skicka mig ett erbjudande”
 • Du får ett erbjudande på solceller

Fyll i din adress och få reda på hur mycket du kan spara.

Kolla din adress

Hur får man det bästa priset på solceller med Otovo

det bästa priset på solceller

Otovo är en unik plattform som kopplar samman din adress med lokala installatörer. Vårt mål är att du får de bästa och billigaste solcellerna i ditt område.

Kompetenta installatörer över hela landet

Vi samarbetar med landets skickligaste installatörer. När en installatör har blivit Otovo-certifierad kan han eller hon ladda upp sina priser i vårt system. Vi har samlat priserna för installatörer över hela landet på vår digitala marknadsplats.

Lägst pris och högst betyg

När du fyller i din adress sammankopplar vi dig med en installatör i närheten. Inom några få sekunder hittar plattformen den installatör som har lägst pris och högst kundbetyg i ditt område. Med Otovo får du således solpaneler med hög kvalitet till ett lågt pris.

Prisgaranti

Vi vet hur bra vårt system fungerar. I själva verket fungerar det så bra att vi vågar erbjuda dig en prisgaranti. Vi garanterar att du får ett konkurrenskraftigt pris på solpaneler med Otovo.

Därför bör du investera i solceller

solceller på tak

Det är en myt att solceller i Sverige inte är effektiva. Många svenska städer har fler soltimmar än städer längre söderut, såsom Berlin, Amsterdam och Prag. Dessutom har solpaneler goda förutsättningar för att fungera bra i kallt klimat.

Här kan du läsa om fördelar och nackdelar med solceller. Som tur är finns det flest fördelar.

Fördelar med att installera solceller

 • Billigare el
 • Solenergi är bra för planeten
 • Tjäna pengar på överskottsel
 • Skattereduktion vid installation av solpaneler

Du får billigare el

Du kan kapa elräkningen med solceller. Detta är särskilt viktigt när elen blir dyrare och dyrare. Som kund hos Otovo kan du spara flera tiotusentals kronor. Flera Otovo-kunder har faktisk halverat sin elräkning med sina solpaneler.

Solenergi är bra för planeten

Solenergi är grön, ren och förnybar energi. För att nå klimatmålen, stoppa klimatkrisen och rädda vår planet, måste vi gå över till förnybar energi. Med solceller från Otovo kan du vara med i det gröna skiftet – samtidigt som du får billigare el.

Tjäna pengar på den kraft du inte använder själv

Med solceller kan du tjäna pengar på elen du inte förbrukar själv. Elföretaget kan nämligen köpa ”överskottselen” du producerar. Därefter skickas den elen vidare till andra. Du kan alltså tjäna pengar på att producera förnybar energi till dina grannar.

På det sättet är solceller en lönsam investering.

Skatteavdrag för solceller

Från 1. januari 2021 får man skattereduktion för att installera solceller. Det innebär att privatpersoner som installerar solpaneler i sitt hem kan få skattereduktion på 15 % för installation av solceller. Skatteavdrag uppgår till högst 50 000 kr per person och år.

Det är möjligt att söka stödet på nytt varje år. Detta innebär att solcellsanläggningar kan byggas ut och kompletteras med nya solpaneler eller batterilösningar. Det gör det enklare för privatpersoner att installera solceller. Samtidigt som man slipper kötid på upp till två år.

För att få avdraget finns det vissa villkor du måste uppfylla, och hur mycket du kan få i ROT-avdrag avgörs av inkomsten och hur många andra avdrag du får.

Kolla ditt tak här!

Finns det några nackdelar med att använda solceller?

solceller producerar mindre el under vintern

Ja, det finns en del nackdelar. Som tur är väger fördelarna upp för nackdelarna. Hos Otovo jobbar vi med att hitta lösningar på potentiella nackdelar. Nedan kan du läsa om några av dem, och om vilka lösningar vi erbjuder.

Nackdelar med solceller

 • Producerar mindre el under vintern
 • Kostnaden vid direktköp kan vara hög
 • Batterier till lagring är fortfarande dyra

Mindre el under vintern

Solceller producerar mer el under sommaren än under vintern. Det betyder inte att de inte producerar el under vintern, utan snarare att produktionen är lägre. Det kan vara en nackdel, men här är det viktigt att se helheten. Elen som solcellerna lagrar från mars till oktober kommer fortfarande göra att du får billigare el.

Kostnaden för direktköp kan vara hög

Kostnaden varierar från tak till tak, men för många kan direktköp bli dyrt. Men kom ihåg att du kommer spara på billigare el och att elbolaget köper el av dig. Tycker du ändå att kostnaden är dyr? Då har Otovo lösningen för dig.

Hos oss kan du nämligen leasa solceller till ett bra pris. Då betalar du bara ett lågt månadsbelopp. Hyran startar på så lite som 349 kronor för de mindre anläggningarna.

Batterier för förvaring är fortfarande dyra

Du kan lagra producerad el i batterier, men de är ofta väldigt dyra. Det är en av anledningarna till att vi inte rekommenderar batteri till våra kunder förrän dess att tekniken har kommit längre. En annan anledning är att man inte kan sälja sin egen el vidare när den lagras. Av de här anledningarna är det fortfarande så att batterier inte lönas sig.

Det finns dessutom andra sätt att lagra energi från solen på, till exempel genom att ladda batteriet fullt på din elbil.

Hur man får solceller med Otovo

Otovo anpassar solcellsanläggningen efter dina behov

Otovo gör det enkelt att installera solceller. Här förklarar vi hur.

Så här enkelt är det:

 • Skriv in din adress
 • Du får se ditt taks potential
 • Du får ett erbjudande på solceller
 • Vi installerar anläggningen hos dig
 • Du får grön och billig el
Kolla din adress

Skriv in din adress

Du skriver in din adress genom att klicka i rutan ovan. Otovo hittar ditt tak i databasen. Vi har även priser till många lokala installatörer. Det här använder vi till att beräkna ditt taks potential, och du får det bästa priset på din installation.

Du får se takets potential

På nästa sida får du ett beräknat pris. Du får även en uppskattning på hur mycket el du kommer att producera under året. Längre ned på sidan ser du ditt tak, och takytan som lämpar sig bäst för solpaneler. Det här kan du ändra om du vill.

Du får ett erbjudande om solceller

Du kan välja mellan leasing och direktköp, vilken typ av solpanel du vill ha och antal solpaneler. Priset kommer att justeras automatisk, så det är bara att prova sig fram. När du är klar klickar du på ”Skicka mig ett erbjudande”. Vi skickar ett erbjudande till dig via e-post.

Vi kan installera solceller med dig

Därefter anpassar vi solcellsanläggningen efter dina behov. Tillsammans hittar vi det bästa utseendet och prestandan för ditt tak. Vi kommer även överens om en passande tidpunkt för installation. Själva monteringen tar vanligtvis en till två dagar.

Du får grön och billig el

Efter installationen får du billigare el i flera årtionden framöver. En solcellsanläggning är byggd för att hålla i minst 25 år. Du producerar förnybar energi i ditt eget hem och kan tjäna pengar på elen du inte själv förbrukar. Det är en vinn-vinn för både dig och miljön.

Därför bör du välja solpaneler från Otovo

solceller på tak

Otovo är plattformen som gör det billigare och enklare att få solceller hemma eller i stugan. Det finns flera goda anledningar till att välja oss. Läs mer om dem nedan.

Goda anledningar till att välja solpaneler från Otovo

 • Vi hittar de billigaste och bästa solcellerna till ditt tak
 • Hög kvalitet – Otovo-certifierade installatörer och utrustning
 • Flexibel betalning – leasing, lån eller köp
 • Otovo-garanti – 10 år (köp) och 20 år (leasing)
 • Vi finns där för dig, under och efter installation

Vi hittar de bästa och billigaste solcellerna för ditt tak

Vår unika plattform sammankopplar dig med installatörer över hela landet. Inom några få sekunder jämför vi priserna hos installatörer i närheten. På det sättet får du det bästa erbjudandet på solpaneler via oss.

Hög kvalitet - Otovo-certifierade installatörer och utrustning

All vår utrustning är noga kvalitetssäkrad. Montörerna som installerar solcellsanläggningen är Otovo-certifierade. Vi kräver att installatörerna är registrerade, försäkrade, att de betalar skatt, de högsta kraven på hälsa, miljö och säkerhet, samt att de följer alla lagar och regler.

Flexibel betalning – leasing eller köp

Du väljer helt själv hur du betalar för din solcellsanläggning. Otovo erbjuder både leasing, sollån och direktköp. När du har skrivit in din adress, får du ett uppskattat pris för både leasing och köp. Se vad som passar bäst för dig.

Otovos garanti – 10 år (köp) och 20 år (leasing)

Hos Otovo får du landets bästa garanti. En fullständig funktionsgaranti på 10 år vid direktköp och 20 år vid leasing. Garantin täcker ersättning eller reparation av defekta delar när som helst under garantins löptid. Detta inkluderar arbetstimmar, transport och eventuell frakt.

Vi är där för dig före, under och efter installationen

Otovo finns alltid där för dig om du behöver något, oavsett om det gäller solcellsanläggningen, ansökan om skatteavdrag eller andra frågor. Du kan följa hur mycket energi du producerar via Otovo-appen. Tveka inte att kontakta oss om det är något du funderar på.

Kolla ditt tak här!