LONGi startade sin verksamhet år 2000. De tillverkar solceller, byggnadslösningar och kiselskivor. LONGi anses vara högt upp i topplistan för de bästa 10 solcellstillverkare.

Under 2021 rankades LONGi Solar till och med på första plats enligt pv-tech.org. 2023 rankade LONGi åter igen inom kategorien "AAA PV ModuleTech bankability" - det innebär att finansörer är villiga att investera i tekniken på grund av kvaliteten och panelernas pålitlighet.

Köp solcellsanläggning med solpaneler från LONGi, prisestimat på någon minut:


Exempel på modeller från LONGi Solar:

  • LR4-60HPH-360-380M
  • LR4-60HIH-370-385M
  • LR5-54HPB-390-420M Hi-MO
  • LR5-54HPH-400-420
  • LR5-66HPH-495-515M
  • LR5-54HTB-415-440MLONGi Solar LR5-54HPB Hi-MO - upp till 420 Watt

Solceller från LONGi har en hög verkningsgrad och låg degradation. Det innebär att du får mer ström och fortsatt hög produktion även efter 25 års användning. Enligt LONGis effektgaranti, som är på 25 år, kommer solpanelerna att ha en hög effekt på ungefär 84,80% efter 25 år. Denna modell har en effekt på mellan 390 upp till 420 Watt och är en populär variant.

Solpanelernas dimensioner är 172,2 x 113,4 x 3 cm och de består av 108 celler.

  • En medelstor solcellsanläggning med LONGi Solar på 14 kW med 35 solpaneler på 400* Watt kan byggas tillsammans med en växelriktare från Growatt av modellen MOD 12KTL3-X. En sådan anläggning kan kosta mellan ungefär 170-200 000 efter gröna avdraget. OBS! Priset är en uppskattning, kolla ditt tak för ett prisestimat.

De andra modellerna skiljer sig åt något men tekniken bakom är detsamma som modellen ovan. LR60 t.ex. har totalt 120 celler (2x60) och då är ju förstås dimensionerna något större än LR54 som har totalt 108 celler som vi nämnde ovan. Vilken storlek som passar dig bäst beror i sin tur på din takyta, pris och tillgänglihet.

Prisförslag på LONGi


LR5-66HPH495-515M

Denna model har en effekt på 495-515 Watt och en hög verkningsgrad på 21,7%. Solpanelerna består av 132 celler (6x22) och väger 26 kg. Dimensionerna är 209,4 x 113,4 x 3,5 cm = 2,37 kvm. Det innebär att dessa solpaneler är något större relativt våra andra paneler men det betyder också att det krävs färre antal paneler för att komma upp i samma effekt jämfört med t.ex. 400W paneler. Även den här modellen kommer med en hög garanti som lovar 84,80% kraft efter 25 år på taket!Half cut och PERC solceller

Så kallade halvcellsmoduler betyder att cellerna delas i hälften och strömmen i två seriekopplade delar. Det medför att systemförlusterna minskar, och kontinuerlig produktion säkerställs om modulerna hamnar i skugga.

Passivated Emitter and Rear Cell
PERC-tekniken handlar om att öka elproduktionen genom att ta vara på de fotoner som inte tas upp av lagret längst upp i solpanelen. Detta åstadkommer man genom att få fotonerna att reflektera tillbaka.


LONGi solceller har hög effekt

Effekten är hög på alla våra solpaneler, även LONGi, som levererar upp till 495-515 Watt! Det innebär att med endast 20 solpaneler på taket har du en kraftfull anläggning på omkring 10 kWp.

Räknar vi grovt att varje solpanel upptar en area på ungefär 2,4 kvadratmeter på ditt tak så behöver ditt hustak ha en yta på 48 kvadratmeter.

Har du en förbrukning på 15 000 kWh per år så har du täckt mer än hälften av ditt energibehov och sänker dina elräkningar rejält. Du kommer också tjäna pengar på att sälja överskottselen.


LONGi utseende

Modulerna är snygga och svarta. Det är en smaksak om man gillar synliga ledare på panelerna (vita), eller svarta som smälter in och inte syns.

Kolla även fler tillverkare som erbjuder helsvarta solpaneler (full black-modeller):


Vi kompletterar garantin från LONGi

När det gäller effekten så har du en elproduktions-garanti på 25 år från LONGi. Produktgarantin däremot, är på 12 år, och du får hela 20 års Otovo-garanti på hela anläggningen när du väljer vårt solabonnemang.

Få offert


Utmärkelser och certifieringar

Att bli rankad högt av Bloomberg är det högsta erkännande som ett solcellsföretag kan sträva efter.

Denna ranking som produceras av den amerikanska finansgruppen med samma namn, belönar de bästa paneltillverkarna, erkända av alla intresserade parter (banker, tekniska experter, etc.) i storskaliga solenergiprojekt.

Trippel A för LONGi Solar

År 2020 tilldelades LONGi Solar "Top Photovoltaic Brand" av en global auktoritativ forskningsorganisation som heter “EuPD Research”.

TOP Brand PV Modules
TOP Brand PV Modules

Även 2019 rankades LONGi Solar först i kategorin Outdoor Power Generation of Photovoltaic Module vid PV-kongressen som anordnades av TÜV Rheinland, ett certifieringsorgan för produkter och ledningssystem. LONGi behåller sin AAA-rank även i 2023!


Därför väljer Otovo LONGi Solar

Vi samarbetar med LONGi på grund av den höga kvaliteten på deras produkter, vilket direkt gynnar våra kunder. Självklart har vi på Otovo en process där vi noggrant undersöker en produkt innan vi väljer att godkänna den.


Investera i solenergi du också

Gör som tusentals andra svenskar och börja spara på lägre elräkningar och tjäna pengar på att sälja el till nätet. Kolla först upp din adress genom att klicka på knappen nedan så får du ett prisförslag på någon minut!

Sök upp din adress
Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.