Om du hyr solceller, då slipper du betala en klumpsumma eller ansöka om sollån. Med vårt solabonnemang betalar du en faktura månatligen där vi redan gjort avdrag för ROT.

Det innebär att Otovo äger anläggningen och ansvarar för den, du får alltså utnyttja egenproducerad el helt utan bekymmer. Du kan dessutom köpa anläggningen när som helst, om du skulle vilja ändra solabonnemangsavtalet mot köp!

Garanti vid leasing av solceller


Vad kostar det att hyra solceller?

Solpaneler kan du leasa för ungefär en *tusenlapp i månaden om du kräver en anläggning på omkring 10-13 kWp. Du får också skattereduktion i form av rotavdrag för produktion av solel, då blir det ännu billigare.

Tänk på att detta endast är ett prisexempel taget från en enskild installation och att det kan vara billigare eller dyrare för ditt hus. Det bästa sättet är att söka upp din adress hos oss och få ett prisförslag anpassat för just ditt tak och den kapacitet som du önskar!


ROT-avdrag för solceller - vad gäller?

Hur fungerar skattereduktion när man hyr solceller? Avdrag för "grön teknik" har ersatt solcellsstödet, och det innebär att villaägare kan få 20 procent i bidrag vid köp av solceller. För leasing gäller dock rotavdraget idag.

Vad behöver jag göra för att få rotavdraget?
Ingenting! Rotavdraget kommer bli jämnt fördelat över de 42 första månaderna där du får avdraget direkt på månadsfakturan - du betalar alltså en lägre avgift de första 3 åren och 3 månaderna.

Prisexempel med rotavdrag: Anläggningen kostar 1000 per månad, då betalar du en leasingavgift på 700 kr de första 42 månaderna. Sedan betalar du 1000 kronor per månad igen.


Detta ingår när du använder vårt solabonnemang:

  • Solpaneler, växelriktare och övriga komponenter av högsta kvalitet
  • Installation av själva solcellsanläggningen
  • Underhåll och service av certifierade installatörer
  • Drift under hela perioden som du hyr din anläggning
  • 20 år garanti

Hela installationen och service av solcellsanläggningen hanteras av lokala Otovo-certifierade installatörer och ingår i själva månadshyran.

Få prisförslag på 1 minut

  • Otovo-certifierade installatörer
  • Otovo-certifierad utrustning
  • Inga investeringar
*Otovo äger och underhåller solcellsanläggningen. Vi ansvarar för att strömproduktionen hålls igång och producerar.

Hyr solceller enkelt

Genom vårt erbjudande att hyra solceller gör vi det möjligt för alla som äger ett tak att "hyra en del av solen" till en låg och fördelaktig månadskostnad istället för att behöva köpa solcellsanläggningen.

Den faktiska uthyrningen av solceller är inte förenad med någon form av förskottsbetalning, delvis betalning eller deposition.


Otovo-certifierade installatörer

Otovo använder lokala installatörer som går igenom en väldigt krävande urvalsprocess.

Vi fokuserar på professionell kompetens, HSE och god kundservice, och endast ett fåtal installatörer blir godkända och certifierade av oss.

Med Otovo får du solcellerna och en solcellsanläggning till ett konkurrenskraftigt pris. Har du redan fått en annan offert? Hör av dig så ska vi försöka slå det med ett bättre erbjudande!


Otovo-certifierad utrustning

Solcellsmarknaden har idag tusentals utrustningsleverantörer. Vi använder vår expertis inom solbranschen (vi har bland annat en specialist med doktorsexamen inom solenergi) och arbetar ständigt för att du ska få konkurrenskraftiga priser på högkvalitativ utrustning till din solcellsanläggning.

En Otovo-certifiering är din och vår viktigaste garanti för hög kvalitet under hela anläggningens livstid.


Lokal solcellsinstallatör i ditt område

Otovo är en av Skandinaviens ledande leverantörer av solceller till den privata marknaden. En innovativ digital plattform hämtar digital byggnadsdata och beräknar potentialen för din egenproduktion av el.

Vi använder våra lokala Otovo-installatörer och följer upp och hjälper till i hela processen från planering till produktion, så att våra kunder alltid får hög kvalitet till bra pris.

Genom att erbjuda olika finansieringsmöjligheter som köp, "sollån" och solabonnemang möjliggörs produktion av förnybar el från solen för alla hus- och villaägare.

Otovo har mer än 100 anställda i Norge, Sverige, Frankrike, Spanien, Italien, Polen och Tyskland (och ytterligare 4 länder) och vi kan därför erbjuda våra produkter till över 175 miljoner människor.

Få prisförslag idag

Hela installationen och service av solcellsanläggningen hanteras av lokala Otovo-certifierade installatörer och ingår i själva månadshyran.

Hyr dina solceller idag!

*Otovo äger och underåller solcellsanläggningen. Vi ansvarar för att strömproduktionen hålls igång och producerar.

Fördelar med att hyra solceller

Med solceller på leasing behöver du inte tänka på hur lång tid det tar innan din anläggning börjar bli lönsam! Det beror på att du inte har legat ute med en klumpsumma för anläggningen. Du börjar sänka elräkningen så fort installationen är klar och solen är framme. Därför sparar du pengar alla månader som dina solceller producerar el.

Våra tekniskt kunniga säljare hjälper dig att räkna på hur mycket solenergi du behöver producera för att det ska bli lönsamt, baserat på ditt elpris och arean på ditt tak.

En stor fördel med att välja leasing framför köp är att Otovo äger anläggningen och sköter all typ av underhåll och erbjuder en lång garanti på 20 år.


Köpa eller leasa solceller?

Slutligen beror valet mellan ett hyres- eller köpeavtal på ditt elpris, antal solpaneler som får plats på ditt tak och hur mycket du kommer kunna producera baserat på vinkel, väderstreck och andra faktorer. Kolla upp ditt tak så får du ett prisförslag på mindre än en minut!

Offert på solabonnemang
Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.