SMA Solar Technology, företaget bakom SMA växelriktare, grundades 1981 med huvudkontor i Tyskland. På grund av deras långa tid i branschen, är SMA idag en av de ledande tillverkarna inom området för fotovoltaiska växelriktare. Deras produkter utmärker sig för sin höga kvalitet och innovation.

Få förslag på ett nyckelfärdigt solcellspaket:

Just nu rekommenderar vi Growatt och Huawei som är bland topptillverkare inom växelriktare!


SMA strängväxelriktare

SMA växelriktare finns i olika modeller för att kunna täcka specifika behov. För enfasinstallationer fungerar modellen SMA Sunny Boy som finns i flera olika storlekar och för trefasinstallationer finns modellen Tripower i olika kapacitet.

  • Sunny Tripower X - 12, 15, 20 och 25
  • Sunny Tripower TL - 15K, 20K och 25K
  • Sunny Tripower Smart Energy - 5.0, 6.0, 8.0 och 10.0
  • Sunny Boy Storage - 1.5 upp till 6.0


SMA Sunny Tripower

Sunny Tripower X är den innovativa systemlösningen för kommersiella och stora PV-system i hemmet. Med en integrerad funktion som heter “system-manager” får du direktåtkomst till “Sunny Portal” som drivs av ennexOS. Då kan du övervaka upp till fem SMA-växelriktare och en energimätare. Tack vare detta, möjliggörs dynamisk återkopplingsstyrning av aktiv och reaktiv* effekt via SMA Dynamic Power Control.

Vad är reaktiv effekt?
När det gäller DC, direct current eller likström på svenska, är den elektriska kraften (P) en produkt av voltagen (V) och strömmen (I) - det vill säga: P = V x I. Då är det inga konstigheter, men när vi har att göra med växelström, så skiftar kraften (P) när t.ex. voltagen ändras då strömmen "växlar" i olika frekvenser, 50 eller 60 Hz.

"Särskilt de som driver stora anläggningar, måste vara med och kompensera för reaktiv effekt. Att upprätthålla ett stabilt elnät är ett ansvar som inte ofta förknippas med förnybara energikällor, tidigare var dessa operatörer tvungna att bygga kostsamma kompensationsanläggningar för att tillhandahålla antingen fast eller dynamisk reaktiv effekt." Skriver SMA


Frekvensreglering

Visste du att du idag kan hjälpa till att balansera elnätet om du har ett energilager? Då "lånar" du ut ditt solcellsbatteri för stödtjänster och får ersättning, till exempel för att reglera elnätet så det håller 50 Hertz. Otovo erbjuder den möjligheten via vårt samarbete med CheckWatt. Läs mer om frekvensreglering och stödtjänster.


Kompatibilitet med effektiva solpaneler

Tripower har en bred inspänningsområde och en hög inströmkapacitet, detta gör växelriktaren från SMA till en kompatibel komponent som klarar av dagens högpresterande och effektiva solpaneler.

Kolla ditt tak här!

Effektiv kylning tack vare smart design

Den innovativa designen på skalet säkerställer effektiv kylning av de elektroniska komponenterna. Detta är viktigt eftersom rätt kylning ökar livslängden för din växelriktare, Sunny Tripower.


SMA Tripower 12-25 är ganska kompakta och har dimensionerna:
(BxHxD) 728 mm x 762 mm x 266 mm.


Optimal drift och användning med programvara

Integrerade mjukvarusystem förenklar driftsättningen men ser också till att du får en så optimal användning som möjligt. Till exempel kan SMA ShadeFix minska anläggningens förluster även vid partiell skuggning och ge dig en maximal produktion. En annan mjukvara, SMA ArcFix, detekterar ljusbågar effektivt och kan på ett tillförlitligt sätt minska brandrisken.

Ytterligare ett program, SMA Smart Connected, låter dig bevaka din växelriktare via “Sunny Portal”.


SMA Sunny Boy 3.0-6.0

Varianten Sunny Boy 3.0 upp till 6.0 är en växelriktare som kombinerar tjänsten “Smart Connected” och annan smart teknik för att tillfredsställa dina krav. Med en Sunny Boy från SMA får du maximal energiproduktion från din anläggning.

Sök din adress


Kompakt design

Tack vare att enheten är lätt (17,5 kg) och dess kompakta design (435 mm x 470 mm x 176 mm), möjliggörs en snabb och enkel installation.


Drift och användning med smartphone

Med din mobil eller surfplatta kommer du snabbt igång med att driftsätta din Sunny Boy växelriktare, tack vare att enheten är utrustad med ett webbgränssnitt. Systemet har även stöd för att lägga till framtida lösningar för energilagring, ett batteri till exempel.

Även modellerna 1.5 upp till 2.5 är ungefär som Sunny Boy 3.0-6.0. De största skillnaderna är lägre kapacitet, lägre vikt och mindre dimensioner.


Helhetslösning från Otovo

En solcellsanläggning har många komponenter och därför är det viktigt att du har en lång garanti på köpet som täcker all utrustning. Med Otovo får du snabbt en offert på en komplett solcellsanläggning med produkter av hög kvalitet som kommer med lång produkt- och effektgaranti. Du får dessutom en lång garanti från Otovo som ingår i priset! Väljer du solabonnemang får du hela 20 års garanti.

Börja med att kolla upp ditt tak hos oss för att se vilket system som passar på just ditt hustak.

Ta in offert
Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.