Fronius Symo har en effekt på 3 till 20 kW och är av typen transformatorlös och trefas. Priset på en Fronius växelriktare kan hamna på upp till ca *30 000 SEK - priset varierar dock beroende på kapacitet, livslängd och kvalitet.


*OBS! Samtliga exempelpriser på bloggen kan variera för just ditt tak. Sök upp din adress och få prisförslag för ett komplett solcellssystem på en minut!

Klicka bara nedan och fyll i din adress så får du räkna på ditt tak:

Sök din adress här

På Otovo erbjuder vi även andra modeller växelriktare från tillverkaren Fronius som vi berättar mer om nedan.


Fakta om Fronius

Fronius GmbH är ett österrikiskt företag som tillverkar växelriktare, men de är även verksamma inom solceller, svetsningteknologi och batteriladdning. Produkterna från Fronius håller en hög standard och kvalitet, och det kan vi förstås förvänta oss av ett företag som har över 75 års erfarenhet. Grundaren Günter Fronius utvecklade faktiskt sin första bilbatteriladdare redan 1945.


Huvudprodukten från Fronius är just växelriktare - vilket är anledningen till att tillverkaren placerar sig i toppen inom sin sektor!


Vilka olika modeller växelriktare från Fronius finns det?

Fronius växelriktare finns i olika modeller och kapacitet, vilket gör att enheterna anpassar sig till alla typer av installationer, oavsett om det handlar om din villa eller en fabrik. Nedan är några modeller som Otovo erbjuder.

  • Fronius Galvo finns i effektkategorier från 1,5 till 3,1 kW och är perfekt för hushåll. Produkten är utrustad med en mängd smarta funktioner som lämpar sig för privat bruk, till exempel den integrerade dataloggningen, den enkla anslutningen till internet via WLAN eller plug-in kortteknik för eftermontering av ytterligare funktioner.

  • Symo Gen24 Plus Hybrid lämnar inget övrigt att önska tack vare dess många funktioner såsom: energihantering, WLAN-anslutning som standard, Ethernet-anslutning och enkel integrering av komponenter från tredje part. I synnerhet säkerställer den högsta graden av tillförlitlighet för din strömförsörjning.

  • Fronius Symo 10.0-3-M är transformatorlös och trefasig. Den finns i effektkategorier från 3,0 till 20,0 kW och lämpar sig utmärkt för din solcellsanläggning hemma. Designen kallas SuperFlex vilket innebär att enheten passar olika formade tak som har olika riktningar. Symo är en av de mest kommunikativa växelriktarna på marknaden. Det möjliggörs tack vare standardgränssnittet till internet via WLAN eller Ethernet och den enkla integrationen av komponenter från tredje part. För övrigt tillåter mätargränssnittet dynamisk inmatningshantering och en tydlig visualisering av förbrukningen.

Just Symo 10.0-3-M är den populäraste varianten bland alla dessa olika modeller.

  • Symo Hybrid kombinerar ett batteriladdningssystem, batteriväxelriktare, hybridväxelriktare, styrenhet och systemövervakningslösning i en enhet. Med växelströmskategorier som sträcker sig från 3,0 till 5,0 kW, kan växelriktaren bearbeta upp till 8,0 kW för att förse privata hushåll med energi, och för att tillfälligt lagra överskottsenergi från ett solcellssystem i ett solcellsbatteri.
Få prisförslag

  • Tauro Eco i effektklasserna 50 till 100 kW lovar maximal prestanda, även under tuffa förhållanden. Med sin smarta hårdvarudesign bidrar den inte bara till kostnadsoptimering, utan erbjuder också oöverträffad flexibilitet i systemdesign. Denna modell är i trefas.

  • Primo och Primo Gen24 finns i effektkategorier från 3,0 upp till 8,2 kW. Växelriktaren är av typen enfas och transformatorlös - därför är den idealisk för privata hushåll. Dess innovativa SuperFlex-design ger maximal flexibilitet vid installation av solcellsanläggningar och monteringssystemet SnapINverter förenklar både installation och underhåll mer än någonsin tidigare. Kommunikationspaket ingår som standard och innehåller WLAN, energihantering, flera gränssnitt och mycket mer som gör Fronius Primo till en kommunikativ växelriktare för dig.
Fronius Primo växelriktare på väggen
Fronius Primo på väggen


Fronius Solar Web - vad är det?

Fronius Datamanager är en datalogger som tillåter anslutning med alla typer av applikationer. Till exempel: Fronius smartmätare (eng. smart meter) och energimätare som tillåter kontroll av produktion och elförbrukning eller sensorer som mäter ytterligare värden som solinstrålning eller omgivningstemperatur. På plattformen Solar.web får du som kund tillgång till all data.


Varför arbetar vi på Otovo med Fronius?

Det främsta skälet är att det är ett varumärke som sticker ut när det gäller kvaliteten på sina produkter. En växelriktare med hög prestanda lämpar sig väl för din solcellsanläggning och ökar lönsamheten för dig.

Dessutom erbjuder Fronius en av de mest utökade garantierna för strängväxelriktare och överlägsen teknisk service, något som är mycket viktigt för en produkt med lång livslängd.


Andra tillverkare som vi samarbetar med

Förutom Fronius erbjuder vi våra kunder möjligheten att komplettera sin anläggning med andra växelriktare som är populära i både Sverige och globalt. En sådan tillverkare är Huawei som har hög kompatibilitet, bra pris och lång garanti. Växelriktare från Growatt är också väldigt populära. Ytterligare ett exempel är SMA.


Val av växelriktare - viktigt att tänka på

Innan du bestämmer dig för en växelriktare måste du beakta flera faktorer. Några exempel är: livslängd på växelriktaren, priset, över- eller underdimensionering, enfas eller trefas, batterikompabilitet och MMPT:er för att nämna några!

Vi vet, det låter krångligt. Därför har vi på Otovo gjort det enkelt för privatpersoner att köpa och installera solceller till villan eller stugan. Du skriver bara in din adress och får offert på någon minut - certifierade installatörer sköter resten!

Sök på din adress


Klicka på knappen ovan och se hur många solpaneler som får plats på ditt tak, vad din investering kommer att kosta och hur mycket du kommer spara med solenergi.

Dessutom får du hela 20 års garanti med vårt solabonnemang och vi sköter allt. Du följer bara din elproduktion i Otovo-appen.

Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.